Despre infrasaune

Radiațiile infra roșii -IR- invizibile cu ochiul liber sunt identice cu radiațiile benefice, dădătoare de căldura ale soarelui care ajung pe suprafața Pământului prin intermediul radiațiilor electro-magnetice.
Doar o mica parte din radiațiile care se îndreaptă spre pământ reușesc sa spargă atmosfera și ating suprafața Pământului iar acestea sunt:

Undele Ultraviolete

  • Undele Ultraviolete B, intre 2,97-3,15 μm (dăunătoare)
  • Undele Ultraviolete A, intre 3,20-3,80 μm (dăunătoare)
  • Lumina naturala vizibila, intre 3,80-7,80 μm

Razele benefice

  • Razele benefice IR-A - Raza scurta IR intre 0,76 – 1,4 μm
  • Razele benefice IR-B - Raza medie IR intre 1,4 – 3 μm
  • Razele benefice IR-C - Raza lunga IR intre 3,0 - 10 μm

Radiațiile IR sunt razele care poarta căldura solara spre Pământ, nu au efect nociv ca radiațiile cu microunde sau ultraviolete cauzatoare de arsuri. Energia din radiațiile infraroșii pătrunde în atmosfera fără o pierdere semnificativa de energie și încălzește pe parcurs orice material solid întâlnit în cale.

Razele electro-magnetice se clasifica în funcție de lungimile de unda și se măsoară în nanometru. Fiecare lungime de unda transporta o anumita cantitate de energie. 

Ce se întâmpla într-o cabina IR? Cum funcționează Infra cabina?

În infra cabina razele IR sunt generate de tuburi ceramice sau panele radiante pe carbon, care sunt poziționate optim, la o anumita distanța maxima spre persoana aflata în interiorul cabinei.

Aceste raze generate de tubul ceramic sau de panelele radiante pe carbon sunt identice cu cele ale Soarelui, cu diferența ca lungimile de unda au o reacție optima asupra organismului și putem beneficia de efectele lor timp de 24 de ore pe zi.

Cabina IR este o varianta eficienta dar totodată mai puțin intensa a posibilității de transpirare .

Esența cabinei IR consta în faptul, ca în locul agregatului electric folosit la sauna tradițională finlandeză, aici sunt folosite tuburi sau panele radiante pe carbon care generează aceste radiații IR care încălzesc corpul omenesc din interior, în profunzime spre deosebire de sauna tradițională unde organismul este încălzit de către aerul încins al cabinei de sauna.

În cabina cu radiații IR transpirația se produce la o temperatura mai joasa, de cca 40-60 grade Celsius.
© Toate drepturile rezervate 2016 Ibek Srl.