Sauna uscată din lemn thermowood

Construind saune încă din anul 1994 suntem conștienți de faptul ca anumite situații, proiecte sau amplasări de saune cer materiale lemnoase speciale, de calitate superioara, tratate, adecvate pentru un anumit uz: profesional, exterior, heavy-duty, special, etc...

Veți alege saunele IBEK Thermowood ori din simplul motiv ca va place culoarea maronie a materialului sau mirosul inconfundabil, afumat al lemnului finlandez tratat termic, ori dacă sauna dumneavoastră va avea ca destinație uzul exterior (sauna de gradina, sauna de exterior) sau public, de folosința intensa, dacă sauna vine într-un spațiu foarte umed (lângă piscina, sau într-un garaj sau subsol rece, neîncălzit cu umiditate mare) ori dacă se va folosi ca sauna cu umiditate crescuta (bio-sauna, soft-sauna, sauna umeda).

Saune IBEK Termowood - personalizate după preferințe

Saunele IBEK THERMOWOOD personalizate după preferințele Dumneavoastră, adaptate la dimensiunile spațiului unde urmează sa fie amplasate nu sunt produse făcute în serie ci sunt proiectate în amănunt și confecționate separat pentru fiecare Client în parte, în funcție de caracteristicile locului destinat saunei.

Ce este lemnul termotratat/thermowood? Ce este tratarea termică?

Procedura de tratare termica -Thermowood - este o metoda speciala de prelucrare a lemnului conform unei tradiții finlandeze la temperaturi înalte -(180-220 grade Celsius în funcție de esența lemnoasa)- si aburi fără a folosi chimicale.

După procedura se obține un material lemnos ecologic, prietenos cu natura și durabil. Metoda de tratare generează transformări favorabile în calitatea lemnului, grupările hidroxilice din lemn sunt distruse sub acțiunea căldurii, structura lemnului se reorganizează.

Se obține un lemn mai rezistent la intemperii:crește stabilitatea dimensionala și durabilitatea biologica a lemnului, termotratarea elimina orice urma de rășina din structura lemnului și reduce conductivitatea termica.

Astfel tratat, lemnul devine un izolant termic superior având o umiditate constanta de aproximativ 4%, devine rezistent la carii, mucegăire și ciuperci ideal pentru saunele IBEK de înalta calitate.

Pentru construcția de saune cele mai uzuale esențe de lemn folosite pentru tratare termica sunt pinul finlandez cu noduri, molidul scandinav, arinul și plopul, pentru uz exterior de podele se mai utilizează și frasinul.
Ibek saune vă oferă acum toate aceste materiale de import, de prima clasa, ca să aveți o sauna familiala pe viata sau o sauna de uz comercial de cât mai lungă durată.

Lambriul interior și exterior al saunelor IBEK Thermowood poate fi molidul scandinav (nordic) cu noduri termotratat finisat în profil soft-line sau patratos-tip panel având dimensiuni de 15 x95 mm sau 19x160 mm, pinul finlandez cu noduri, arinul sau plopul termotratat, fără noduri, toate de categoria A si A+. Lemnul mobilierului interior din sauna (tocul ușii de sticla, băncile, fustele dintre băncuțe, spătarele de bănci, tetierele pentru cap, gărdulețul protector de la soba, grătarul de lemn de podea în saunele private) poate fi din pin finlandez termotratat, meranti exotic, eucalipt, arin termotratat, plop thermowood în funcție de destinația și funcția saunei sau din lemn de plop alb - în caz ca se dorește un contrast în culoare intre materialele folosite.
Spre deosebire de alți producători, IBEK Saune oferă la toate variantele exigente de sauna izolație ecologica din fibre de lemn presate, prietenoasa cu natura, cuie de asamblare din otel inoxidabil, instalare fără elemente de prindere/șuruburi la vedere în sauna. Ușa de sticla securizata și termorezistenta de 8 mm. grosime, fumurie, existând opțiuni pentru foaie de ușa sablata sau clara.

Bogata accesorizare de baza a unei saune Thermowood de la IBEK conține: lămpi termorezistente, abajure din lemn pentru lămpi, termometru higrometru sauna, tetiere/perne lemn pentru cap, tava otel inoxidabil sub cuptorul de sauna, pietre vulcanice pentru soba de încălzire, lingura bambus termotratat, ciubar din bambus termotratat, concentrat de uleiuri/esențe aromate.

În afara de aceste accesorii va oferim diverse posibilități de personalizare a saunei Dumneavoastră de vis. Sobele de încălzire din saunele IBEK sunt furnizate de renumitul producător de sobe HARVIA, experienta de peste 60 de ani al finlandezilor de la HARVIA fiind o garanție de buna funcționare și fiabilitate pentru echipamentele saunelor IBEK. lucram cu cei mai buni !

Opțional saunele IBEK Thermowood se pot accesoriza suplimentar cu iluminări ambientale de fibra optica alba sau colorata, LEDuri termorezistente în tavan, deasupra sobei sau în spătarul băncuțelor, cromoterapii digitale, audioterapie și aromaterapie. Sobele elegante tip" turn"din gama HARVIA și/sau cu funcții speciale de generare a aburului se pot asorta cu aceasta cabina din lemn durabil, eficienta, rezistenta și finisata minuțios.

Prelucrarea lemnului, construcția cabinei de sauna precum și calitatea materialului prim determina calitatea și durata de viață a cabinei de sauna atât în cazul saunelor finlandeze cât mai ales în cazul saunelor cu umiditate relativa crescută sau soft-sauna (de multe ori numite greșit saune umede.) Pe lângă durabilitate și funcționalitate IBEK Saune pune accent și pe unicitate. 

Acum vă oferim un material nou, superb, cu tenta rustică care va conferi saunei Dumneavoastră un look aparte, aducând cu atmosfera saunelor tiroli ene sau a saunelor vechi (old-sauna): panele de 19 mm grosime din molid scandinav temotratat cu fibra scoasa/antichizat moderat.

În cazuri speciale (sauna de uz comercial lângă zona piscina, uz exterior, mediu extrem de umed, proximitate dus) putem oferi chiar și rama de baza a saunei sau structura băncuțelor din lemn dur de meranti exotic, rezistent la apa. Suntem aici sa va consiliem în alegerea corecta a materialului lemnos din care trebuie sa fie sauna Dumneavoastră pentru o durata lunga de viata și funcționare ireproșabila, ca sa va ofere bucurie ori de cate ori treceți pragul acestei oaze de relaxare.
© Toate drepturile rezervate 2016 Ibek Srl.