Ce este baia de aburi?

CUM
FUNCȚIONEAZĂ?

Baia de aburi (steambath) este o cabina multifuncțională de sine stătătoare (structura auto portanta din EPS) sau incorporată într-o camera din zidărie, este foarte bine hidroizolată și termoizolată, placată de obicei cu mozaic, piatra naturală sau marmură în diferite forme, culori și texturi, cu clima cabinei având temperaturi între 42-48 grade Celsius, umiditate relativa de RH=98-100% creată de un generator/cazan de aburi care introduce abur fierbinte în cabina de sauna.

Generatorul de aburi este amplasat în afara băii de aburi, într-o cameră tehnică unde se fac racordurile la electricitate, apa, dozatorul de esențe/arome, canalizare, sistemul de ventilare automatizat, gestionat de panoul de comandă al băii de aburi.

Cabinele/băile de aburi IBEK Steam-Relax sunt compuse din module asamblate pe o ramă de bază din otel inoxidabil, cu grosimea pereților de10-12 cm.


Modulele de polistiren sau poliuretan sunt întărite cu fibră de sticlă cimentată și hidroizolată ceea ce garantează o perfectă izolare termică și hidraulică fiind totodată astfel pregătită pentru aplicarea mozaicului.

Acest sistem este folosit cu succes și de către cei mai mari producători de bai de aburi și hammam de lux din Europa.Aceste raze generate de tubul ceramic sau de panelele radiante pe carbon sunt identice cu cele ale Soarelui, cu diferența ca lungimile de unda au o reacție optima asupra organismului și putem beneficia de efectele lor timp de 24 de ore pe zi.

Cabina IR este o varianta eficienta dar totodată mai puțin intensa a posibilității de transpirare .În cabina cu radiații IR transpirația se produce la o temperatura mai joasa, de cca 40-60 grade Celsius.


ABURI
BENEFICE

Tavanul băii de aburi este în forma de bolta sau în mai multe ape pentru a nu permite condensului să picure pe participanții la ședință de aburi, creând disconfort termic prin picături reci supărătoare. Finisajul interior al cupolei este rezistent la vaporii de apă și garantează o perfecta ținută și rezistentă în timp.


Pentru un confort sporit al organismului, băncile cu forma ergonomica și spătare ergonomice din interiorul băii de aburi sunt încălzite electric sau cu apa caldă la temperaturi în jurul valorii de 37-38 grade Celsius.


Baia de aburi (forma simplificată a băii turcești) este un mediu deosebit de umed la o temperatură moderată.


BAIA DE ABURI
GALERIE

“Designul și ambienta interioară a băii de aburi este caracterizată de o atmosferă deosebită desprinsă parcă din lumea poveștilor și nunțlor orientului”
Designul și ambianta interioară a băii de aburi este caracterizată de o atmosferă deosebită desprinsă parcă din lumea povestirilor și miturilor orientului. Marmura, mozaicul, picturile de pe pereți, mirosul plantelor aromate, nuanțele culorilor schimbătoare ne transpun parcă în acele vremuri antice din băile orientale.

Jeturi de vapori aromatizate vin difuzate împreună cu aburul fierbinte în interiorul cabinei, iluminarea ambientala tip cer-de-stele cu fibra optică și Leduri și acordurile muzicale creează un ambient de vis…

Fiind un concept de cabină multifuncțională, baia personalizată se poate dota cu duș simplu, duș multifuncțional/de senzații, furtun pentru practica de terapie Kneipp, șezloguri sau paturi “matrimoniale” pentru relaxare, cascada de apa sau coloane pe perete, pat încălzit oval sau rotund pentru masaj și proceduri cu spuma pentru diverse ritualuri de îmbăiere, se poate introduce ozon sau soluție salina pentru diverse tratamente.

Practicabil la toate vârstele, este un instrument terapeutic eficient pentru a menține sănătatea și vitalitatea, a întări sistemul imunitar și pentru a preveni și combate anumite dereglări ale căilor respiratorii.

BAI DE ABURI
GALERIE
cauți un expert în
contrucție de saune?