Infrasaune

CUM
FUNCȚIONEAZĂ?

În infra cabina razele IR sunt generate de tuburi ceramice sau panele radiante pe carbon, care sunt poziționate optim, la o anumita distanța maxima spre persoana aflata în interiorul cabinei.

Aceste raze generate de tubul ceramic sau de panelele radiante pe carbon sunt identice cu cele ale Soarelui, cu diferența ca lungimile de unda au o reacție optima asupra organismului și putem beneficia de efectele lor timp de 24 de ore pe zi.

Cabina IR este o varianta eficienta dar totodată mai puțin intensa a posibilității de transpirare.


Esența cabinei IR consta în faptul, ca în locul agregatului electric folosit la sauna tradițională finlandeză, aici sunt folosite tuburi sau panele radiante pe carbon care generează aceste radiații IR care încălzesc corpul omenesc din interior, în profunzime spre deosebire de sauna tradițională unde organismul este încălzit de către aerul încins al cabinei de sauna.

În cabina cu radiații IR transpirația se produce la o temperatura mai joasa, de cca 40-60 grade Celsius.


RAZELE
BENEFICE

Radiațiile IR sunt razele care poarta căldura solara spre Pământ, nu au efect nociv ca radiațiile cu microunde sau ultraviolete cauzatoare de arsuri. Energia din radiațiile infraroșii pătrunde în atmosfera fără o pierdere semnificativa de energie și încălzește pe parcurs orice material solid întâlnit în cale.


Razele electro-magnetice se clasifica în funcție de lungimile de unda și se măsoară în nanometru. Fiecare lungime de unda transporta o anumita cantitate de energie.


TIPURI DE
INFRASAUNE
PANELE RADIANTE CARBON

Aceste saune funcționează cu infra tehnologie de ultima generație pe baza de panel radiante pe carbon de 380 Watt, foarte subțiri și cu o suprafață generoasă, având dimensiuni: 400xh=1000 mm. Undele emise de radiatorul cu tehnologie pe carbon se afla aproximativ între 7-11 µm.


Temperatura de funcționare pe suprafața a acestor panele este redusă, distribuirea căldurii prin intermediul razelor IR este uniformă, putând fi încălzite eficient suprafețe mai mari decât cu celelalte tehnologii infra, având în același timp costuri mici de exploatare.


TUBURI CERAMICE

Infrasauna Rondium se poate cataloga ca o infracabna premium, este o clasa în sine când vine vorba de detaliile de finisaj şi de design.

Diferitele materiale lemnoase combinate cu stil cu suprafețe din oţel inoxidabil șlefuit împrumuta acestei infracabine o imagine unica, foarte bine diferențiată de produsele de masa aflate pe piața infra cabinelor în acest moment.

Pe partea superioara, deasupra ușii, In exteriorul infrasaunei oţelul inoxidabil șlefuit este decorat cu trei LEDuri.


Chiar si rama de baza a saunei este îmbrăcata în inox oferind infrasaunei Rondium siguranță în exploatare şi o aparenta moderna şi stilata. Pereții interiori ai saunei infra sunt construite din plop alb, băncile şi exteriorul cabinei de sauna pot fi confecționate din plop alb, plop thermowood şi arin termotratat.

Ușa arcuita dubla se deschide larg, permițând intrarea comoda chiar şi a unui scaun cu rotile! Puteți alege dintre cele 3 mărimi diferite de infrasauna Rondium. Tehnologia infra este de ultima generaţie, se compune din elemente radiante Harvia Confort,de 435 Watts, cu lungimi de unda de aproximativ. ca. 4000–4500 nm


Doar o mica parte din radiațiile care se îndreaptă spre pământ reușesc sa spargă atmosfera și ating suprafața Pământului iar acestea sunt:

Undele Ultraviolete B, intre 2,97-3,15 μm (dăunătoare)
Undele Ultraviolete A, intre 3,20-3,80 μm (dăunătoare)
Lumina naturala vizibila, intre 3,80-7,80 μm
Razele benefice IR-A – Raza scurta IR intre 0,76 – 1,4 μm
Razele benefice IR-B – Raza medie IR intre 1,4 – 3 μm
Razele benefice IR-C – Raza lunga IR intre 3,0 – 10 μm

INFRASAUNE
GALERIE
cauți un expert în
contrucție de saune?