Ionizare cu terapie de oxigen

DETALII

Wellness medical prin generare de oxigen şi ionizare: Prin ionizare și producție de oxigen Salina Vita re-creează calitatea aerului proaspăt din munții înalți sau de pe malul mării. Oxigenul suplimentar astfel obținut este adecvat pentru tratamente medicale cu oxigen. În esenţă terapia medicală de oxigen prin intermendiul oxigenului generat artificial stimulează oxigenarea sângelui care este un factor de bază al sănătăţii şi stării generale bune. Echipamentul medical de salinizare activă Salina Vita asigură aceste beneficii terapeutice într-un spaţiu închis prin îmbogățirea conţinutului de oxigen şi procesul de ionizare.

TERAPIA PRIN INHALARE DE OXIGEN IONIZAT

Terapia prin inhalarea aerului ionizat şi de oxigen ionizat este un concept relativ nou în medicină cu toate că cercetările în acest sens -de aproximativ zece ani- în special în țările anglo-saxone decurg cu o intensitate crescândă. Motivul acestui deficit de dezvoltare sau „pierderii de lobby” este cu siguranță lipsa informațiilor sau dobândirea de informații incorecte. Putem afirma pe drept că fundamentarea științifică a procesului de tratare a depăşit de mult stadiul experimental, și a făcut de asemenea progrese şi în practica terapiei ambulatorii. Această metodă de terapie nu este doar o problemă medicală empirică suplimentară, ci și o tehnică terapeutică verificată prin multe cercetări şi studii științifice, tehnica a cărei integrare în știința medicală este în plină desfășurare.

ASTMUL BRONHIC – BOLI PULMONARE

Mai mulți autori au raportat experiențele lor terapeutice acumulate în tratamentul astmului bronhic cu ajutorul ionilor negativi și prin oxigenare. Mai ales ALBRECHTSEN și colaboratorii, BEN-DOV și partenerii, ENGLER, HARLFINGER și FODOR au găsit nu numai o creștere marcată a PO2 în repaus, dar și o îmbunătățire semnificativă a funcțiilor pulmonare. Aceste studii confirmă speranţa că în terapia prin inhalare de oxigen, în special utilizarea oxigenului ionizat va deveni calea care va duce spre rezultate spectaculoase, de succes. Această opinie este deosebit de ferm exprimată de prof. MÉTADIER din Paris, care vorbește despre oxigenul biologic activ, adică oxionul – oxigenul ionizat negativ ca fiind singura formă eficientă de oxigen (38).

EFECTELE CIRCULATORII

Inhalarea oxigenului ionizat cu ioni negativi are efect de reglementare a tensiunii arteriale: hipertensiunea arterială este redusă, fără a produce acelaşi efect de scădere în cazul hipotensiunii (JU și colab.). După MÉTADIER oxigenoterapia cu ioni negativi are efect benefic şi asupra reglării nivelului de colesterol. HARLFINGER, A. MINCH, MÉTADIER şi RYUSHI relatează o creștere semnificativă a performanţei fizice și cei mai mulţi o recomandă ca metodă de antrenament pentru sportivii de performanţă. În acest domeniu sunt foarte interesante lucrările LUI FODOR, care în cursul cercetărilor sale in cazuri diagnosticate la pacienți cu vedere dublă a descoperit antrenamentul ergometric cu oxigen ionizat negativ, care într-o perioadă relativ scurtă de timp duce la o creștere semnificativă a performanței. El a denumit această metodă Jet-training.

INDICAŢIILE TERAPIEI PRIN INHALARE DE OXIGEN IONIZAT

Din cele spuse se poate vedea clar că indicaţiile terapiei inhalatorii de oxigen ionizat sunt valabile și altor sindroame, nu numai în cazul distoniillor neurovegetative, PCP tratate cu terapie prin inhalare de oxigen pur, PCP, dar de asemenea terapia este potrivită pentru îmbunătățirea capacității de concentrare scăzute, tulburări de somn, scăderea performanţei. Contraindicații ca în cazul oricărui tratament există şi aici, este evident că acestea trebuie luate în considerare.

PROCESUL DE TRATAMENT

Terapia prin inhalare de oxigen ionizat s-a dovedit a fi eficace în practica clinică efectivă în două moduri diferite: în primul rând prin inhalare în stare de repaus, pe de altă parte prin inhalare sub sarcină. Ca sursă de oxigen, după scepticismul inițial, pe lângă butelia de oxigen a fost validat şi concentratorul de oxigen, din mai multe motive: Mai întâi, în urma unor studii s-a constatat că oxigenul recuperat din concentratoare după ionizare nu mai conţine nici componente de ozon, nici NO2 ,deci terapia prin inhalare este absolut fără risc, pe de altă parte, cu toate că costurile iniţiale ale unui concentrator de oxigen sunt relativ ridicate, pe termen lung s-a dovedit a fi mai economic decât un rezervor de oxigen. Capul de ionizare al echipamentului îndeplineşte chiar şi cerințe de calitate superioară: este complet lipsit de concentrațiile de gaze dăunătoare – cum ar fi ozonul, oxizii de azot și oxizii de metal –, în schimb cea mai mare concentrație de ioni produsă este cel puţin un milion (dar pe baza experienței autorului de cel puțin 15 de ani se cifrează mai degrabă la 4-5 milioane). În toate împrejurările trebuie evitată posibila răspândire a contaminării de la un pacient la altul, astfel încât înainte de fiecare inhalare capul de ionizare trebuie să fie într-o stare de igienică, prin urmare, capetele de inhalare și de ionizare trebuie să fie sterilizate cu grijă. Desigur, mai sunt dorite şi caracteristici de calitate, cum ar fi durata de viață lungă, de aceea capul de fabricat din metal inoxidabil rezistent la coroziune este de preferat. Se înţelege de la sine că dispozitivul trebuie să respecte toate aceste standarde de siguranță tehnice. Utilizarea lui este înlesnită, de asemenea, şi de faptul că după o perioadă specificată, dispozitivul se oprește automat și datorită ușurinței de utilizare nu mai este necesară nici o intervenție umană.

PROCEDEUL TERAPIEI PRIN INHALARE DE OXIGEN IONIZAT

La desfăşurarea terapiei prin inhalare de oxigen ionizat, fie că are loc în stare de repaus, sau sub sarcină, fluxul de oxigen este de 4 litri/min. şi în repaus inhalarea durează cel puțin 20 de minute. În timpul inhalării pacientul are o poziție relativ relaxată, așa-numita „poziţie de astronaut”, astfel încât diafragma să se relaxeze și inspiraţia/expirația să se facă cu ușurință. Durata inhalării de cel puțin 20 de minute, fără nici o îndoială poate fi prelungită, dar nu mai mult de 1 oră. S-ar putea gândi şi la o așa-numită terapie antioxidantă. Ca antioxidant este deosebit de bun un amestec de vitamină E 600 mg și vitamină C 2 g. Acest tratament antioxidant trebuie început cu câteva zile înainte de tratamentul de ionizare și poate fi continuată în condiții de siguranță şi după terminarea acestuia pentru o lungă perioadă de timp. Durata tratamentului depinde de afecțiunea de bază; în medie numai 10 zile (de luni până vineri, sâmbătă/duminică pauză și, din nou în săptămâna următoare, de luni până vineri), dar prelungirea nu are nici o contraindicaţie din motive de sănătate. O altă variantă a acestei tehnici terapeutice este antrenamentul ergometric cunoscut, cu oxigen ionizat, unde cantitatea inhalată este tot de 4 litri oxigen/minut pe o durată de 20 min, cu diferența că simultan cu inhalarea se aplică o sarcină adaptată la puls, prin efectuarea unui antrenament ergometric pe bicicletă. Sarcina depinde în mare măsură de puls-sarcina, acesta fiind numărul de ani minus180, iar în cazul bolilor stabilite (cum ar fi boala coronariană sau stare post-infarct) vârsta minus160, sau chiar mai puțin. Nu este necesară o cameră special amenajată la clinică, deoarece cele mai multe dispozitive au dimensiuni mici, sunt comozi și ușor de mutat. Achiziționarea de echipamente și amenajarea spaţiilor de terapie nu prezintă o suprasolicitare din punct de vedere financiar.

CONCLUZII

În concluzie, este de remarcat faptul că terapia prin inhalare de oxigen ionizat, prin indicaţiile sale multiple şi-a ocupat locul său de drept în domenii terapeutice din ce în ce mai numeroase, importante în practica terapiei ambulatorii. Putem afirma cu conștiința împăcată că acest mod de tratament nu are nici efecte de placebo, nici nu cere investiţii tehnice cu cheltuieli ridicate; în schimb este un procedeu eficient și aplicabil pe scară largă. Ca bază de logică terapeutică cuprinde două tratamente: pe de o parte administrarea unei cantităţi de ioni calculată foarte precis, pe de altă parte, aportul unui surplus de oxigen dovedit util de multe secole. Aceste două piloane de baza dau naştere la o nouă formă de tratament care în mod dovedit joacă un rol important nu numai în tratamentul anumitor boli specificate, dar, de asemenea, și în prevenirea acestora în domeniul sănătății

cauți un expert în
contrucție de saune?