Pulverizarea sării prin ultrasunet

DETALII

Aspectul special al sării naturale şi iluminarea din spate a sării, de nuanţă portocalie-roșie conferă o nouă dimensiune designului interior şi decoraţiunilor interioare din sare. Ca material de construcție sarea de Himalaya este disponibilă sub formă de cărămizi, placi , blocuri, bulgări și granule de diferite dimensiuni. Acest material natural de construcție nou și unic poate fi folosit atât ca placare iluminata pe perete, ca mascare elegantă a radiatoarelor cât şi pentru construcţia pereților despărțitori, de compartimentre. Este recomandat pentru locuințe, birouri, grădinițe, multe domenii și facilitați de wellness.

TERAPIE CU MICROCRISTALE

Cele mai multe minerale și oligoelemente din cristalele de sare se află în formă coloidală uşor de asimilat de către celule. Acest lucru permite corpului să asimileze și să integreze mineralele naturale, cum ar fi potasiul, magneziul şi calciul, precum toate oligoelementele necesare pentru susținerea proceselor vitale. Domenii de aplicare terapeutică: Apa sărată naturală produsă din cristalul de sare din Himalaya este practic o „mare” de energii, ceea ce poate avea un efect benefic asupra organismului nostru. Cristalul de sare de Himalaya poate fi utilizat pentru băile sărate, prin inhalare, pentru frecţia externă a pielii pentru prevenirea descuamării, precum şi pentru tratarea multor altor afecţiuni.

PULVERIZAREA APEI DE MARE

Aerul de mare conține o mulțime de elemente care ajung în atmosferă în urma pulverizării si evaporării apei sărate. Dispozitivul Salina Vita reproduce această saturație a aerului cu elemente constitutive caracteristice ale mării, prin pulverizarea elementelor alese (apă de mare scoasă din 4000 m de adâncime sau cristale de sare de Himalaya ori sare de înaltă calitate din Marea Moartă).

Particulele de aerosoli micro-fine produse pătrund adânc în căile respiratorii, mențin circulația oxigenului ionizat și activează mecanismul de auto-curăţare a căilor respiratorii. În același timp, cristalele de sare pot penetra şi în straturile pielii unde leagă umiditatea, ceea ce face ca pielea să fie proaspătă și odihnită. de pe Capacitatea excelentă de absorbție a umezelii din piele poate fi folosită cu succes in tratamentele de înfrumusețare și completează sau intensifică efectul multor produse cosmetice.

Sarea din Marea Moartă

Sarea de la Marea Moartă are un conținut ridicat de magneziu. Distruge ciupercile pielii și este utilizată cu succes în tratarea bolilor de piele (psoriazis). Conținutul de magneziu deosebit de ridicat (aprox. 120 000 mg/kg) are efecte benefice asupra descuamării şi procesele de secreţiei enzimelor din piele.

PULVERIZAREA SALINĂ ÎMPOTRIVA BOLILOR CRONICE DE PIELE

Cercetătorii de farmacologie şi dermatologii din Freiburg iau elaborat în comun o terapie mai bună împotriva psoriazisului

Circa opt la sută din populația Germaniei suferă de psoriazis sau eczeme. Aproximativ 20% dintre bolnavi sunt copiii. „Dermatita atopică este aproape o epidemie”, spune Dr. Wolfgang Strasser, dermatolog din Freiburg. „Simptomele bolii: uscăciunea pielii, mâncărimea chinuitoare şi nevoia scărpinatului constant, sunt extrem de greu de suportat de către pacienţi.”

Strasser a dezvoltat o nouă metodă de tratare a acestor boli. Terapia sa aduce o ușurare considerabilă pentru pacient. Pentru dermatită atopică, cum ar fi psoriazisul, nu există încă nici un tratament real: dinamica specifica a bolii arată câteva simptome la pacienți care se retrag temporar, în timp ce alţi pacienţi în mod constant suferă din această cauză.

Mai demult, pacienții cu dermatită atopică, pentru a atenua disconfortul, făceau baie într-o soluție de sare concentrată. Aceasta terapie de apă sărată este, de obicei, urmată de „tratamentul cu lumina solară”, adică cu radiațiile ultraviolete. „Deoarece apa sărată de pe suprafața pielii, formează o crustă de sare, acesta este, de obicei simţit de pacient ca o mâncărime neplăcută “, spune Strasser.

În plus, sarea are un efect de absorbţie a apei. Celulele pielii încearcă să compenseze diferența dintre conținutul de sare scăzut al celulelor și conținutul foarte ridicat de sare de pe suprafața pielii, furnizând apă din interiorul celulelor pe suprafața pielii. „Aceasta usucă pielea”, spune Strasser. În ciuda acestui fapt, apa în sine nu este suficientă pentru un tratament de succes. Singurul efect al apei curate este că în urma helioterapiei bronzarea pielii umede este mai rapidă. Prin urmare, crusta de sare formată pe piele în urma terapiei cu apă sărată poate fi importantă pentru succesul tratamentului.

Strasser a încercat o altă modalitate de tratament. În loc ca pacienți să facă baie în soluţie salină, pentru început a pulverizat apa sărată cu ultrasunete, aburii salini formând un aerosol. Pielea afectata de boală a fost umezită cu acest aerosol. Rezultatele au fost uimitoare. „În special, terapia cu aerosoli de sare combinată cu helioterapie a adus rezultate terapeutice foarte bune”, precizează Strasser. „Calitatea vieții pacienților crește în mod semnificativ.” Dar de ce dispare iritaţia pielii atunci când asupra pielii pacienților sunt pulverizaţi aerosoli de aceeași concentraţie? Explicația a fost oferită lui Strasser de colaborarea cu Institutul de Cercetare Materialforschungszentrum Freiburg (FMF). Profesorii de chimie Hans-Joachim Cantow și Rolf Mülhaupt au studiat materialul biologic expus la vapori cu ajutorul microscopului electronic de scanare (ESEM).

Cercetătorii au comparat mostrele de piele tratate cu aerosoli de sare cu cele scufundate în mod direct în soluţie salină. „Prin această metodă convențională apa sărată rămâne sub formă de mari picături în pliurile pielii. Acolo picăturile vor forma cristale de sare cubice, cu muchii lungi de cca. o zecime de milimetru, explică Mülhaupt.

Să examinăm în schimb imaginile ESEM, când pielea a fost tratată cu vapori de apă sărată. „De data aceasta, în loc de mari picături de apă sărata se depun cristale de câteva microni care se dezvoltă aidoma florilor de gheaţă. Dimensiunile lor se situează într-o gamă de câţiva micromilimetri”, explică Mülhaupt.

Filmul de sare microcristalină formată pe piele în urma stropirii cu ceața de sare fină asigură o mai bună ameliorare a simptomelor şi este considerat de pacienţii mai plăcute decât cristalele de sare depuse după baia salină.

Sursa: http://www.psoriasis-netz.de/weitere salznebel.html

USCAREA CĂILOR RESPIRATORII

Un nou studiu de la Universitatea din Heidelberg aduce alte argumente în favoarea aplicațiilor furnizate de Salina Vita Salionarium.

Heidelberg – Căile respiratorii uscate joacă un rol central în patogeneza multor boli pulmonare. Printre acestea – în conformitate cu un nou studiu de la Clinica Universitară Uniklinik din Heidelberg – figurează boli ereditare ca astmul, fibroza chistică sau pulmonul de fumător.

Cercetătorii au demonstrat cu experienţe pe şoareci că hidratarea incompletă a suprafeţelor căilor respiratorii duce la schimbări care sunt tipice acestor boli pulmonare. În timpul experimentelor în urma uscării căilor respiratorii la tineri șoareci s-au produs inflamaţii alergice ale căilor respiratorii, chiar şi astm. Iar la șoareci adulți s-a prezentat şi bronșita cronică, însoțită de enfizem. Aceste modificări sunt tipice de obicei pentru plămânii fumătorilor. Potrivit experților, umidificarea mai bogată îmbunătățeşte funcția de curățare pulmonară şi cea a căilor respiratorii, având un impact pozitiv faţă de apariția diferitelor boli pulmonare obstructive cronice (BPOC). Cercetătorii doresc acum sa investigheze acum acest lucru. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), boala pulmonară obstructivă cronică, este a patra cauză de deces în lume.

cauți un expert în
contrucție de saune?