Saune Bio-Soft personalizate

bio saună
umiditate crescută
Pentru cei care temperatura înaltă şi umiditatea relativă scăzută a unei saune uscate tradiționale este prea agresiva sau pur şi simplu doresc o îmbăiere sauna mai moderata au la dispoziție o varianta mai blândă a saunei: bio-sauna sau sauna soft o baie de sauna cu umiditatea relativa crescuta ( 55-80%) temperaturi moderate, mai mici (de doar 45-60 Grade Celsius).
Clima bio-saunelor este asigurata de un agregat de încălzire sauna din oţel inoxidabil cu funcție suplimentara de creștere a umidității tip "Combi " sau "Steamy" având un mic generator de aburi atașat unui încălzitor electric tradițional. Combinația optima de umiditate relativă şi temperatura se poate alege dintre programele prestabilite sau personalizate de pe panoul de comanda a sistemului, aburul produs suplimentar oferind senzații şi ședințe/tipuri de îmbăiere diferite în sauna în funcție de programul ales.
Alegând acest tip de sauna veți putea alege între o sauna finlandeza uscata, tradițională (15-20% umiditate relativă/85-90 Grade Celsius), o sauna soft cu aburi (45-60% umiditate relativă, 45-50 grade Celsius), o aroma-sauna/cabina pe baza de plante medicinale sau uleiuri aromate cu un abur pufos şi de lunga durata la o temperatura si umiditate aleasa de Dvs.
Soba dispune de o cupa pentru uleiuri sau arome lichide şi un grilaj din oţel inoxidabil pentru esențe aromate în săculețe, sau pulverizând mirosuri sau arome cu un sistem automat de dozare a esențelor obținem o Aroma sauna.
De obicei Lumina ambientala, cromoterapia şi muzica ambientala fina (muzica de spa) completează acest tip de sauna pentru o relaxare completa.
Pentru a suporta pe termen lung agresivitatea aburului şi climatul foarte umed, lemnul din care se va construi sauna soft durabila trebuie sa fie de o calitate superioara având anumite proprietăți: de preferat lemn tratat termic (molid şi pin finlandez cu noduri termotratat, plop sau arin termotratat) sau lemn de specie exotica (meranti, eucalipt, mahon, sapelli, cedru roșu).
Pentru bio-saunele familiale cu utilizare medie se pretează şi molidul scandinav cu noduri, plopul finlandez alb, esențe lemnoase dense, cu creștere lentastrict de proveniență din ţările friguroase, însă pentru uz heavy-duty, profesional în centre SPA sau wellness IBEK Saune va recomanda merantiul exotic dur, lemnul de eucalipt, mahon şi sapelli pentru lambriul interior si exterior precum şi pentru sipcile din care vor fi confecționate elementele de banca.
izolație
ecologică
Spre deosebire de alți producători, IBEK Saune oferă izolație ecologica din fibre de lemn presate, prietenoasa cu natura, care lasă pereții sa respire, cuie de asamblare din oţel inoxidabil, montaj fără elemente de prindere/șuruburi la vedere. Ușa de sticla securizata şi termorezistenta de 8 mm. grosime, fumurie, existând opțiuni pentru foaie de ușa sablata sau clara.
Sobele de încălzire din saunele IBEK sunt furnizate de renumitul producător de sobe HARVIA, experiența de peste 60 de ani al finlandezilor de la HARVIA fiind o garanție de buna funcționare şi fiabilitate pentru echipamentele saunelor IBEK.
bio sauna cu
lemn exotic
Prelucrarea lemnului, construcția cabinei de sauna precum şi calitatea materialului prim determina calitatea si durata de viața a cabinei de sauna atât în cazul saunelor finlandeze dar mai ales în cazul saunelor cu umiditate relativa crescuta sau soft-sauna/bio-sauna.
Ca răspuns la exigențele pieței şi pentru liniștirea clienților noștri în uz profesional, din anul 2000 - probabil ca primii în România- am introdus lemnul dur şi rezistent în construcția saunelor cum ar fi meranti şi sapelli, ajungând ca la saunele bio/cu vaporizare suplimentara construim chiar şi rama de baza a saunei sau structura băncuțelor din lemn dur de meranti exotic, rezistent la apa.
IBEK
Galerie
cauți un expert în
contrucție de saune?